Foto: PantherMedia/Scanpix
Drošības policija trešdien aizturējusi vēl vienu personu kriminālprocesā, kurā prokurorei Inetai Bebrei inkriminēta starpniecība kukuļdošanā.

Līdz ar to šajā lietā kopumā bija aizturētas četras personas, apstiprināja Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Ne Drošības policija, ne Ģenerālprokuratūra joprojām oficiāli neatklāj prokurores vārdu, taču aģentūras BNS rīcībā esošā informācija un arī medijos izskanējusī informācija liecina, ka tā ir Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta metodikas nodaļas prokurore Ineta Bebre.

Precīzi, kādi noziegumi inkriminēti trim personām, Drošības policija neatklāj, taču tie saistīti ar kukuļošanu. Tāpat netiek atklāta kukuļa summa.

Jau ziņots, ka Drošības policija kopā ar Ģenerālprokuratūru sākusi kriminālprocesu par kukuļošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un starpniecību kukuļošanā, kuru veikusi valsts amatpersona – prokurors. Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers prokuroru jau atbrīvojis no amata.

Otrdien veiktas vairākas izmeklēšanas darbības, tostarp kratīšana prokurora dienesta kabinetā.

Nedēļas sākumā Drošības policija šajā lietā veica kratīšanas triju personu, tostarp prokurora, darbavietās un dzīvesvietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!