Foto: AFP/Scanpix

Drošības policija (DP) izbeigusi kriminālprocesu par naida izraisīšanu saistībā ar internetā ievietotiem komentāriem rakstam par melnādaina sportista pievienošanos Latvijas futbola klubam.

Lieta izbeigta, jo izmeklēšanas gaitā netika konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs, atzina DP.

Kriminālprocess iepriekš bija sākts pēc diviem Krimināllikuma pantiem, proti, nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu un par diskrimināciju rasu, nacionālās, etniskās vai reliģiskās piederības dēļ.

Komentāru DP pagājušā gada septembrī lūdza izvērtēt sociāldemokrātiskās kustības "Par neatkarīgu Latviju!" ģenerālsekretārs Jānis Kuzins. Viņš medijus informēja, ka komentāri bijuši izvietoti kādā sporta portālā par rakstu ""Riga" piesaista Vācijas Bundeslīgā desmit vārtus guvušu uzbrucēju". Šis raksts vēsta par melnādaino 31 gadu veco Burkinafaso izlases uzbrucēju Aristīdu Bansē.

DP gan neprecizē, kuri komentāri tika vērtēti, taču LETA pārliecinājās, ka pie konkrētā raksta joprojām pēc desmit mēnešiem ir redzams anonīmas personas pievietots komentārs: "Rīga ir tā krieviskā komanda, kura naudu saņem no Krievijas un spēles bez maksas var apmeklēt kara veterāni. Tagad piesaistījuši nēģeri, diez kāds ar banānu viņu pacienās".

Cits komentētājs ierakstījis, ka "ar tādu purnu un frizūru vecos Liepājas aizsargus pārbaidīs jau pirmā puslaikā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!