Foto: LETA

Drošības policija (DP) joprojām izmeklē divus kriminālprocesus par balsu pirkšanu iepriekšējās Saeimas vēlēšanās, informēja DP.

2014. gadā kopumā saistībā ar 12. Saeimas vēlēšanām DP sāka desmit kriminālprocesus.

No šīm lietā DP lietvedībā palikuši divi kriminālprocesi, kuros izmeklēšana turpinās. Divas lietas izbeigta, jo netika konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs.

Savukārt sešus kriminālprocesus DP nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Pēc dienesta rīcībā esošās informācijas pieci no šiem procesiem ir beigušies ar notiesājošu spriedumu, savukārt vienā gadījumā tiesvedība vēl nav noslēgusies.

Jau ziņots, ka viena no skaļākajām lietām bija saistīta ar pašreizējo Saeimas deputātu Dzintaru Zaķi. Pēc skandāla par balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās, Zaķis pameta "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja amatu, bet vēlāk arī izstājās no partijas – vēl pirms valde lēma par viņa izslēgšanu. Pašlaik Zaķis turpina strādāt "Vienotības" Saeimas frakcijā.

Iepriekš tiesas spriedumos bija pierādīta vairāku vēlētāju balsu uzpirkšana par partijas "Vienotība" deputātu kandidātu sarakstu un deputātu kandidātu Zaķi.

Tāpat tika tiesātas personas par 12. Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanu par labu "Saskaņai".

Tāpat vēstīts, ka šonedēļ īsi pirms šodien notiekošajām 13. Saeimas vēlēšanām DP jau saņēma informāciju par iespējamu prettiesisku kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus vai gatavošanos šādām darbībām.

DP patlaban veic iegūtās informācijas pārbaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!