Foto: AP/Scanpix
Uz Krimu tika pārdoti ceļojumi maijā un jūnijā četriem cilvēkiem, teica SIA "Mkbc Tour" ceļojumu konsultante Eleonora Ivanova.

Runājot par radušos situāciju, viņa sacīja, ka notiek konsultēšanās ar juristu. "Mēs konsultējamies ar juristu un, kad viss būs noskaidrots, tad arī redzēsim, kā tālāk rīkoties. Šobrīd kompānija darbu turpina. Par soda apmēru informācijas pagaidām nav," sacīja Ivanova.

Viņa sacīja, ka tūrisma uzņēmums nebija informēts par to, ka šādus ceļojumus veikt nav atļauts. "Mūs neviens par to nebrīdināja," sacīja Ivanova.

Kā ziņots, Drošības policija (DP) 17. jūnijā veikusi kratīšanu kādā uzņēmumā, kurš sniedzis ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē saistītus pakalpojumus. Kā pārliecinājās aģentūra LETA, Marijas ielā 7 atrodas tūrisma uzņēmuma SIA "Mkbc Tour" birojs. Šai firmai birojs ir arī Dzirnavu ielā 57, liecina "Firmas.lv" informācija.

Izmeklēšanas darbības veiktas kriminālprocesā, kas sākts 4. jūnijā pēc Krimināllikuma panta par starptautisko organizāciju noteikto sankciju pārkāpšanu, proti, par Eiropas Savienības Padomes regulā noteiktā aizlieguma sniegt pakalpojumus, kas tieši saistīti ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē, pārkāpšanu.

Šajā kriminālprocesā divām ar uzņēmumu saistītām personām ir piemērots procesuālais statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess. Maksimālais sods par šādu noziegumu ir brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

SIA "Mkbc Tour" pamatkapitāls ir 2845,74 eiro (2000 lati). Tā reģistrēta 2008. gadā.

Uzņēmuma dalībnieki ir Rita Silova un Viktors Sazonovs, katram pieder 50% uzņēmuma kapitāldaļu.

SIA "Mkbc Tour" apgrozījums 2014.gadā bijis 102 418 eiro, bet peļņa - 3201 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!