Foto: Shutterstock

Drošības policija (DP) nav saskatījusi nozieguma pazīmes kādas personas ierakstā sociālajos tīklos, kurā tika rosināts "apšaut Saeimas deputātus".

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka šādu komentāru ievietošanas faktā nav saskatāmas noziedzīgu nodarījumu pazīmes, pavēstīja DP.

Mārketinga speciālists Jānis Polis pagājušā gada nogalē savā blogā "ardomu.lv" ievietojis pētījumu par vairāku portālu veikto interneta propagandu. Polis rakstīja, ka interneta vietni "protesti.lv" interneta bloga formātā 2014. gada decembrī izveidojis kāds Jānis Cīrulis, kurš sevi it visur interneta vidē dēvē par Jāni Ķenguru jeb "Kangarooo". Interneta vietne "protesti.lv" 2016. gada novembrī nomainījusi formātu un kļuvusi par ziņu portālu atgādinošu veidojumu.

Minēto informāciju Polis ieguvis, kombinējot pie domēna reģistrācijas norādīto telefona numuru, biedrības "Rīkojoties kopā" lapā norādīto Cīruļa kontaktinformāciju, kā arī viņa sociālo tīklu profilos veiktos ierakstus.

Polis bija pārpublicējis "Ķengura" 28. novembrī ievietotu ierakstu sociālajā tīklā "twitter", kurā teikts, ka "mož man par šo draud būris, bet es atbalstu šādu ideju īstenot Latvijas Republikas Saeimā. Ja jau viņiem ir vienalga par mūsu ģimenēm, vecvecākiem, vecākiem, bērniem, tad jau mums nebūs žēl arī viņu! Nekas paraudās mēnesi, bet jaunas asinis Saeimā būs simtpunkti!" Ierakstam pievienots kadrs no filmas, kurā redzams vīrietis ar pavērstiem ieročiem pret cilvēkiem.

Šobrīd ar "Ķenguru" saistītajos sociālo tīklu profilos šāds paziņojums un filmas kadrs vairs nav pieejams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!