Foto: DELFI

Drošības policija saistībā ar trešdien, 10.jūnijā, notikušo incidentu Nacionālo bruņoto spēku bāzē Ādažos, kad militārajā objektā bija iekļuvuši divi Krievijas pilsoņi, sākusi kriminālprocesu, portāls "Delfi" uzzināja Drošības policijā.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma desmitās nodaļas "Noziegumi pret valsti". Abi Krievijas pilsoņi ir aizturēti. Drošības policija norāda, ka izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju par tās norisi patlaban nesniedz.

Jau ziņots, ka Ādažu bāzē aizturēti nelikumīgi iekļuvuši Krievijas pilsoņi, kuriem līdzi bija šīs kaimiņvalsts karogs un skrejlapas angļu valodā. NBS informēja, ka 10.jūnijā plkst.11.40 Ādažu bāzes apsardze, kuru nodrošina Zemessardzes personālsastāvs, aizturējusi divas personas, kuras uz neilgu laiku bija nesakcionēti iekļuvušas bāzes teritorijā.

Personas aizturētas uz Ierindas laukuma netālu no vietas, kur tās ar kāpņu palīdzību bija pārlēkušas bāzes žogam, lai nesakcionēti iekļūtu bāzes teritorijā. Pie viņiem atrasts karogs un skrejlapas angļu valodā. Bāzē tās atradās neilgu laiku, tāpēc nespēja izmantot tās savu nolūku īstenošanai.

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ( V) ceturtdien intervijā Latvijas Radio pauda satraukumu par notikušo. Kozlovskis skaidroja, ka, viņaprāt, kaimiņvalsts pilsoņu iekļūšana Latvijas militārajā bāzē ir provokācija saistībā ar Latvijā notiekošajām militārajām mācībām "Saber Strike 2015". Ministrs norādīja, ka abi ārzemnieki Latvijā nav iekļuvuši pāri Latvijas-Krievijas robežai, bet gan izmantojuši Šengenas valstu teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!