Drošības policija aizdomās par kukuļņemšanu un kukuļdošanu aizturējusi trīs Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Latgales reģionālās nodaļas darbiniekus.
Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa informēja, ka policija 10.jūnijā uzsāka kriminālprocesu par ONAP Latgales reģionālās nodaļas darbinieku saistību ar kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu no kādas firmas īpašnieka.

Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 320.panta 2.daļas nozieguma pazīmēm par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu.

Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēti trīs policisti. Uzsāktā procesa ietvaros veikto kratīšanu laikā pie viena aizturētā tika atrasts un konfiscēts ierocis un munīcija, uz ko nav attiecīgo glabāšanas atļauju. Citam darbiniekam tika konfiscēta ievērojama naudas summa, kas iepriekš tika nodota viņam kā kukulis.

Aizturēšanas laikā viens aizturētais mēģināja piekukuļot Drošības policijas darbinieku, lai pret viņu tiktu izbeigts kriminālprocess.

Diviem ONAP policijas darbiniekiem šodien Rēzeknes tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu, bet trešo Drošības policija nodeva policijas uzraudzībā, nosakot aizliegumu ieņemt konkrētu amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!