Foto: stock.xchng

Drošības policija (DP) novērsusi kāda ārvalsts uzņēmuma mēģinājumu Latvijā izplatīt programmatūru, kuru var izmantot nesankcionētai informācijas iegūšanai par programmatūras lietotāju. Potenciālo klientu vidū bija vairākas valsts institūcijas, un DP ir aizdomas, ka uzņēmums saistīts ar Krievijas specdienestiem.

DP skaidroja, ka riskus, kurus var radīt ar ārvalstu varas struktūrām saistīta uzņēmuma darbība Latvijā, apliecina pērn DP novērstais ārvalsts uzņēmuma mēģinājums Latvijā izplatīt programmatūru, kuru var izmantot nesankcionētai informācijas iegūšanai par programmatūras lietotāju bez viņa ziņas un atļaujas.

DP rīcībā esošā informācija liecina, ka šī uzņēmuma pārstāvji, iespējams, bija saistīti ar Krievijas specdienestiem un lietotāju datoru kontroles laikā iegūtie dati varēja nonākt kaimiņvalsts specdienestu rīcībā.

Minētais uzņēmums savus pakalpojumus nereklamēja un centās izvairīties no publicitātes, tā vietā izrādīja interesi par konkrētiem klientiem, starp kuriem bija arī vairākas valsts institūcijas, tostarp tiesību aizsardzības iestādes un institūcijas, kuru rīcībā ir plaša informācija par Latvijas iedzīvotāju datiem.

Plašākus komentārus DP atturas sniegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!