Drošības policijā (DP) tiek saņemta informācija no pašvaldību amatpersonām, uzņēmējiem, organizācijām un iedzīvotājiem, kas liecina par pastāvošajiem balsu pirkšanas riskiem un iespējamām prettiesiskām darbībām priekšvēlēšanu laikā.

Pirms vēlēšanām pieaug gadījumu skaits, kad vēlētājiem tiek piedāvāta materiāla atlīdzība par balsošanu konkrēta saraksta vai kandidāta labā. Šāda balsu pirkšanas forma īpaši aktuāla ir Latgales reģionā, informēja Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Saistībā ar 6.jūnijā Latvijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanām Drošības policija pastiprināti turpina apzināt informāciju par iespējamiem balsu pirkšanas un vēlētāju ietekmēšanas riskiem, kā arī vēlēšanu rezultātu viltošanas mēģinājumiem.

Drošības policija sadarbojas ar Centrālo vēlēšanu komisiju koordinētas informācijas apmaiņas jomā vēlēšanu dienā.

Tāpat Drošības policija turpina pastāvīgi iegūt informāciju par pirmsvēlēšanu aģitāciju, to apkopojot un pārsūtot materiālus Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam tālākai izvērtēšanai.

Patlaban Drošības policija pārbauda operatīva rakstura informāciju un veic preventīvo pasākumu kompleksu.

Vēlēšanu laikā Drošības policija strādās pastiprinātā režīmā.

Personas, kuru rīcībā ir informācija par iespējamu balsu pirkšanu vai konstatētiem balsu pirkšanas gadījumiem, aicinātas vērsties tuvākajā policijas iecirknī, zvanot: 02 vai 112, kā arī Drošības policijā, zvanot: 67208964 vai sūtot e-pastu: dpdd@dp.gov.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!