Foto: DELFI

Piektdien, 16.janvārī, Rīgā un Rīgas reģionā Drošības policija (DP) veikusi tiesas sankcionētas kratīšanas biedrības "GVD Baltija" juridiskajā un faktiskajā adresē, kā arī tās dibinātāja Staņislava Bukaina un divu citu minētās biedrības biedru dzīvesvietās, portālu "Delfi" informē DP.

Kratīšanas veiktas kriminālprocesā, kas sākts saskaņā ar Krimināllikuma 88.2 pantu par publisku aicinājumu uz terorismu, Krimināllikuma 88.3 pantu par personas vervēšanu terora akta veikšanai un Krimināllikuma 233.panta otro daļu par šaujamieroča iegādāšanos, glabāšanu un nēsāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Vienlaicīgi DP veic tās rīcībā esošās informācijas pārbaudi par to, ka Bukains kopā ar diviem citiem biedrības "GVD Baltija" biedriem ir sniedzis atbalstu Benesam Aijo caur Igauniju un Somiju doties uz Krieviju ar mērķi nokļūt Austrumukrainā. Ņemot vērā izmeklēšanas intereses, DP no sīkākiem komentāriem pagaidām atturas.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, vēstīja, ka 2014.gada septembrī, pamatojoties uz DP sniegtajām rekomendācijām, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) aizliedza visus biedrības "GVD Baltija" plānotos pasākumus.

Iepriekš Rīgas rajonos notika organizācijas "GVD Baltija" pasākumi, kas domē tika pieteikti ar mērķi "runāt ar cilvēkiem par jautājumiem, kas skar Latvijas attīstību un ekonomiku, nepieminot etniskos un vēstures jautājumus", kā arī lai vāktu ziedojumus Ukrainas konfliktā cietušajiem bēgļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!