Foto: LETA

Drošības policija veikusi tiesas sankcionētas kratīšanas divos objektos Rīgā par aizlieguma pārkāpumu, kas ierobežo tiesības sniegt pakalpojumus saistībā ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē, portālu "Delfi" informēja Drošības policijā.

Drošības policija norāda, ka tā 17.jūnijā veikusi tiesas sankcionētas kratīšanas divos objektos Rīgā, proti, Marijas ielā 7 un Dzirnavu ielā 57. Objekti saistīti ar kādu Latvijā reģistrētu juridisku personu.

Kratīšanas veiktas kriminālprocesā, kas sākts 4.jūnijā saskaņā ar Krimināllikuma 84. pantā "Starptautisko organizāciju noteikto sankciju pārkāpšana" paredzētajām noziedzīga nodarījuma pazīmēm, norāda Drošības policija. 

Process sākts "par Eiropas Savienības Padomes Regulā noteiktā aizlieguma sniegt pakalpojumus, kas tieši saistīti ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē, pārkāpšanu," skaidro policijā. 

Kriminālprocesā divām personām ir piemērots procesuālais statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess.

Ceļojumu birojs SIA "MKBC Tour" reģistrēts Marijas ielā 7 - Maskavas namā, bet šai firmai ir birojs arī Dzirnavu ielā 57. 

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati, uzņēmums vienādās daļās pieder Viktoram Sazonovam un Ritai Silovai.

Portālam “Delfi” uzņēmumā gan noliedza, ka tajā būtu veikta kratīšana.

Pērn firmas apgrozījums bijis 102 418 eiro, bet peļņa sasniedza 3201 eiro.

Izmeklēšanas interesēs Drošības polciija no papildu komentāriem saistīobā ar veikatjām kratīšanām atturās, portālam "Delfi" norādīja Drošības policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!