Pagājušās nedēļas nogalē aizturētais vīrietis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārvaldes direktoru draudējis nogalināt, jo viņam atsavināta kravas automašīna ar spirtu un cigaretēm bez pavaddokumentiem.
Par to informē Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja priekšnieces vietniece Līga Cīrule.

1954.gadā dzimušo Zigmundu Z. aizturēja 27.septembrī Aizkraukles rajonā Neretā uz ceļa Vecumnieki - Subate - Nereta, kur viņš automašīnā, kas pieder citai personai, vedis nelikumīgas izcelsmes 300 litra pudeles spirta un cigaretes. Preces konfiscētas.

Automašīna "Pegueot" bija jauna - 1999.gada izlaiduma, tāpēc 26.oktobrī administratīvās lietas izskatīšanas laikā, dzirdot par tās atsavināšanu, Zigmunds Z. zaudēja savaldīšanos un izteica draudus VID akcīzes preču pārvaldes direktoram, kurš pieņēma lēmumu par minētā auto konfiscēšanu. Transportlīdzekļa konfiscēšana šādos gadījumos ir likumīga, skaidroja Cīrule.

Draudus viņš esot izteicis piecu liecinieku klātbūtnē, kuri apgalvo, ka viņš draudējis nošaut VID pārvaldes direktoru un solījis arī mafijas izrēķināšanos. Tagad viņš to noliedz, tomēr minētā amatpersona šos izteikumus uztver nopietni. Krimināllieta tiks virzīta tālāk uz prokuratūru, un desmit dienu laikā Zigmundam Z. uzrādīs apsūdzību.

Visticamāk, draudi izteikti afekta stāvoklī, dusmās un tiem nav nopietna rakstura. Pret viņu ierosināta krimināllieta par draudiem izdarīt slepkavību, sacīja Cīrule.

Policija kā drošības līdzekli Zigmundam piemērojusi parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!