Foto: AFI
Lietā par iespējamo draudu izteikšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei kriminālprocess ir izbeigts, portālam "Delfi" apliecināja valsts policijas pārstāve Zane Arāja.

Process izbeigts, jo izmeklēšanā atklāts, ka noziegums nav noticis. Plašākus komentārus policija nesniedz.

Jau vēstīts, ka februāra beigās Valsts policija paziņoja, ka pagaidām nav guvusi apstiprinājumu ziņām par apdraudējumu Strīķei. Policijā gan sākts kriminālprocess par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagus miesas bojājumus.

Latvijas Radio februāra sākumā publiskoja tā rīcībā esošas ziņas par atentāta plānošanu pret Strīķi. Atsevišķi mediji draudus Strīķei saistīja ar Finanšu ministrijas (FM) amatpersonas Vladimira Vaškeviča aizturēšanu. Vairāki radio avoti apstiprinājuši, ka Strīķei izteikti ne tikai vienkārši draudi, bet gan veikts pasūtījums par viņas nogalināšanu. Līdz ar to VP norīkojusi viņai īpašu apsardzi.

Strīķe gan vēlāk medijiem teica, ka viņai draudi ne rakstveidā, ne mutvārdos nav izteikti. "Es tiku iepazīstināta ar operatīvo informāciju, kas saturēja ziņas par iespējamo vēršanos pret manu dzīvību un veselību," iepriekš teica Strīķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!