Foto: DELFI
Visticamāk, greizsirdības scēnas dēļ kāds vīrietis Latgalē vakar nejauši sašāvis divas sievietes, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Ševčenko.

Vīrietis, būdams alkohola reibumā, piedraudējis nošauties. Kad līdzās esošās divas sievietes mēģinājušas viņam atņemt ieroci, tas izšāvis, ievainojot abas sievietes ar skrotīm.

Gan 51 gadu, gan 60 gadus vecā sieviete hospitalizētas ar šautām brūcēm attiecīgi apakšstilbā un pēdā. Mediķi notikuma vietā ieradušies kopā ar Valsts policiju.

Latgales mediķi arī palīdzējuši diviem cietušajiem, kas krituši no augstuma. Kāds 22 gadus vīrietis nav gribējis samierināties ar to, ka atstāts ieslēgts dzīvoklī un mēģinājis izkļūt no tā pa balkonu, kā rezultātā nokritis no ceturtā stāvā. Jaunietis ar politraumām nogādāts slimnīcā. Savukārt kāds 51 gadus vecs vīrietis bijis uzkāpis bumbierē, no kuras aptuveni četru metru augstumā kritis, gūstot smadzeņu satricinājumu, krūšu kurvju traumu un iespējamu ribu lūzumu.

Krimināla rakstura traumu Zemgalē guvis kāds 62 gadus vecs kungs, kuram ar cirvja trulo galu pēc kopīga strīda uzbrucis kaimiņš. Cietušais guvis vēdera sasitumus un lāpstiņas lūzumu.

Ceļu satiksmes negadījums ar cietušo noticis arī Kurzemē, kur, avarējot automašīnai, smagu galvas traumu guvusi kāda 47 gadus veca sieviete. Mediķi Kurzemē uz Mikroķirurģijas centru Rīgā transportējuši kādu 11 gadus vecu zēnu, kuram spridzeklis norāvis pirksta pirmās divas falangas.

Rīgā mediķi palīdzējuši irša un divu lapseņu sadzeltiem cietušajiem - divus gadus vecam zēnam un 59 un 47 gadus veciem vīriešiem. Neviens nav ticis nogādāts slimnīcā.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā svētceļnieki vakar septiņas reizes lūguši palīdzību ar vieglām sūdzībām - tostarp tulznu uzberztām kājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!