Foto: DELFI

Rīgas apgabaltiesa pirmdien, 15.decembrī, pēc būtības izskatīja lietu bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas llzes Dravenieces prasībā par atjaunošanu amatā un nolēmumu pasludinās 29.decembrī pulksten 9:50, portālam "Delfi" pastāstīja tiesas preses pārstāve Inta Šaboha.

Jau ziņots, ka šogad jūnijā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa daļēji apmierināja Dravenieces pieteikumu un atcēla biroja priekšnieka Jaroslava Streļčenoka piemēroto disciplinārsodu - algas samazinājumu. Par labu atlaistajai Draveniecei tiesa noteica piedzīt ieturēto darba algu 141,11 eiro apmērā.

Pārējā daļā prasību tiesa noraidīja.

Savukārt lietā par prasību par atbrīvošanu no amata Vidzemes priekšpilsētas tiesa marta beigās Dravenieces prasību noraidīja. Sev nelabvēlīgo Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu Dravniece pārsūdzēja.

Tāpat jau ziņots, ka Draveniecei KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks piemēroja divus disciplinārsodus. Vasarā ar nolaidīgu amata pienākumu pildīšanu un amata pienākumu nepildīšanu Streļčenoks Draveniecei noteica mēnešalgas samazināšanu, bet rudens sākumā par amata pienākumu nepildīšanu un nolaidīgu pildīšanu viņu atbrīvoja no amata.

Draveniece bija viena no trīs amatpersonām, kuras pagājušajā gadā izpelnījās KNAB vadības kritiku par darbu 2012.gadā.

Streļčenoks viņu bija novērtējis ar "E" līmeni, kas nozīmē, ka viņas darba izpilde nesaskan ar prasībām attiecīgajā nozarē, visās jomās nepieciešami būtiski un tūlītēji uzlabojumi. Pārējās divas kritizētās amatpersonas bija bijusī KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe un Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece.

Tāpat jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 4.decembrī apmierināja bijušās KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka vietnieces Jutas Strīķes prasību par pazemināšanu amatā, atceļot šo lēmumu.

Tāpat tiesa nolēma, ka KNAB par labu Strīķei ir jāmaksā 7000 eiro liela kompensācija par morālo kaitējumu, algas starpība 706,90 eiro un jāsniedz rakstveida atvainošanās. Pārējā daļā par morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu 18 000 eiro apmērā prasība tika noraidīta. Pilns spriedums šajā lietā būs pieejams 18.decembrī

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!