Foto: DELFI

Divas dienas pēc kārtas, 7. martā un 8. martā, Dreiliņos trīs radinieki – 1973. gadā, 1986. gadā un 1997. gadā dzimuši vīrieši – apzaguši vienu un to pašu veikalu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Abos gadījumos vīrieši rīkojusies pēc līdzīgas shēmas. Viens no vīriešiem izpētījis novērošanas kameru izvietojumu veikalā, kamēr otrs novērsis apsargu uzmanību. Savukārt trešais tikmēr krāmējis iepirkumu grozā viskija pudeles, lai tās iznestu no veikala.

Pirmajā reizē ļaundariem izdevies nozagt viskiju 155 eiro vērtībā un doties projām. Nākamajā dienā viņi atgriezušies veikalā, lai nozagtu vēl vairāk grādīgās dziras. Šoreiz apsargiem izdevies aizturēt divus no nozieguma līdzdalībniekiem, līdz ieradušies Salaspils iecirkņa policisti, kuri viņus nogādājuši iecirknī.

1973. gadā dzimušais vīrietis ar nozagto alkoholu 77 eiro vērtībā bija paspējis aizmukt.

Pēc laika trešais garnadzis, sapratis, ka viņa radinieki ir notverti, pats pieteicās policijā. Nozagtais alkohols netika atgūts, jo vīrietis 8. martā bija rīkojis lielu balli un viss alkohols bija jau izdzerts.

Saistībā ar notikušo sākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 180. panta – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizdomās turētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!