Noslēgumam tuvojas pirmstiesas izmeklēšana krimināllietā par traģisko elektrovilciena Lielvārde-Rīga katastrofu šā gada 2.februārī.
Lai gan prokurors Jurijs Stepanovs patlaban nevēlas konkretizēt izmeklēšanas gaitu, viņš tomēr atklāj, ka šī lieta tuvojas noslēgumam, sacīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Vītoliņa.

Prokuratūra jūlijā uzrādīja apsūdzību mašīnistam Sergejam Ribačokam, kurš vienīgais tiek vainots vilciena katastrofas izraisīšanā.

Apsūdzība Ribačokam uzrādīta pēc Krimināllikuma 257.panta 2.daļas - par dzelzceļa katastrofas izraisīšanu. Apsūdzētais var tikt sodīts ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem.

Ribačokam kā drošības līdzeklis piemērota uzturēšanās noteiktā dzīves vietā.

Februāra sākumā netālu no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas sadūrās elektrovilciens Lielvārde-Rīga un vilciens Maskava-Rīga. Vilcienu sadursmē gāja bojā četri cilvēki, bet vēl 29 personas cieta.

Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas izmeklēšanas rezultāti arī iepriekš liecināja par vilciena Lielvārde-Rīga brigādes atbildību vilcienu katastrofā. Inspekcija secināja, ka sadursmi izraisīja elektrovilciena mašīnistu brigādes rīcība, kurā konstatēti vairāki pārkāpumi.

Pēc katastrofas gan toreizējais “Latvijas dzelzceļa” vadītājs Andris Zorgevics, gan satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP) apgalvoja, ka notikušajā vainojams vilciena mašīnists. Tobrīd Ribačoku ugunsdzēsēji vēl grieza ārā no vilciena vraka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!