Foto: F64

Drošības policija pirmdien veic kratīšanu Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldē, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Drošības policijā portālam "Delfi" vien apstiprināja, ka "kriminālprocesā, kas uzsākts pēc Krimināllikuma 94. pantā (par valsts noslēpuma izpaušanu) paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm, Drošības policija veic tiesas sankcionētas kratīšanas. Izmeklēšanas interesēs Drošības policija no plašākiem komentāriem patlaban atturas".

Saskaņā ar neoficiālu informāciju kratīšana notiek VID Finanšu policijas vecākās izmeklētājas Kristīnes Bogdanovas darba kabinetā, ziņo TV3.

VID pārstāve Aļona Zandere aģentūrai LETA apstiprināja, ka DP šodien veikusi kratīšanu Finanšu policijas pārvaldes telpās, norādot, ka plašākus komentārus var sniegt tikai procesa virzītājs – DP.

Savukārt aģentūra LETA norāda, ka Bogdanovas ģimenei jau iepriekš bijusi pievērsta sabiedrības uzmanība. Portāls "Pietiek.com" pērn vēstīja, ka VID vadītājai Ilzei Cīrulei ticis ziņots, ka VID Finanšu policijā "atsijāti" godprātīgie darbinieki un Finanšu izlūkošanas daļas vadītāja amatā ir nonācis ilggadējā Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes vadītāja Leonīda Bogdanova dēls, Kristīnes Bogdanovas dzīvesbiedrs Maksims Bogdanovs.

"Finanšu izlūkošanas daļas vadītāja amatā ir nonācis Leonīda Bogdanova dēls Maksims Bogdanovs. L.Bogdanova saistība ar Vladimiru Vaškeviču, maigi sakot, ir zināma visiem drošības dienestiem, kā arī tas, kādā uzņēmumā šobrīd strādā Leonīds Bogdanovs," toreiz tika citēta anonīmu VID darbinieku vēstule, "stājoties amatā, [VID Finanšu policijas pārvaldes direktors] Ceipe uzsvēra, ka nepieļaušot nekādu ģimeņu veidošanu, bet notiek tieši pretējais - lai arī formāli K.Bogdanova nav pakļauta M.Bogdanovam, faktiski veidojas interešu konflikts, un tas ir skaidri redzams, jo Maksims varēs vienoties, kuram izmeklētājam tiks no vīzēts konkrēts materiāls, vai arī, kuram tieši pretēji kāds process tiks atņemts. Faktiski šobrīd ir izveidota shēma, kas ļauj izrēķināties ar jebkuru FP darbinieku, kā arī pastāv ļoti augsti korupcijas riski, atrodoties šiem cilvēkiem amatos."

Portāls arī vēstīja, ka Bogdanovs un viņa dzīvesbiedre gadiem ilgi ir regulāri saņēmis dāsnus naudas dāvinājumus no vecākiem.
Kā rāda Bogdanova amatpersonas deklarācijas, 2015.gadā viņš atalgojumā VID saņēmis nedaudz vairāk nekā 14 000 eiro pēc nodokļu nomaksas, savukārt oficiāli deklarētā dāvinājumā no tēva un sievasmātes Elijas Sinijas kopumā 6000 eiro. 2014. gadā tēvs viņam uzdāvinājis 4000 eiro (Bogdanova paša gada atalgojums bijis aptuveni 11 000 eiro), bet 2013. gadā - 2500 latus (3500 eiro).

Apdāvināta tikusi arī Bogdanova - viņas māte Elija Sinija, kura strādā Maltas pagasta pašvaldībā, meitai 2015.gadā uzdāvinājusi 1500 eiro (un vīramāte - 730 eiro), 2014. gadā - 2400 eiro (un vīramāte - 830 eiro), 2013.gadā - 700 latu, 2012.gadā dāvinājuma nav bijis, 2011.gadā - 250 latus, 2010.gadā - 550 latus, 2009.gadā - 950 latus.

VID publiskojamu datu bāze liecina, ka Bogadnova darbu VID sākusi 2003.gadā Rīgas reģionālajā iestādē. Pērn Bogadanova deklarējusi 18 460 eiro algu, 136 eiro pabalstu no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, divus dāvinājumus 500 un 700 eiro vērtībā, 40 eiro saimnieciskās darbības ienākumus, kā arī apdrošināšanas atlīdzību 40 eiro vērtībā.

Bogdanovai pieder zeme Maltas pagastā Rēzeknes novadā un kopīpašumā zemes gabals Andrupenes pagastā Dagdas novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!