Foto: LETA

Piektdien, 14. novembrī, Drošības policija (DP) veica tiesas sankcionētu kratīšanu Vladimira Lindermana dzīvesvietā, portālu "Delfi" informē DP.

Kratīšana veikta saskaņā ar 2014. gada septembrī uzsākto kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 88.2. panta par publisku aicinājumu uz terorismu. DP norāda, ka Lindermanam šajā kriminālprocesā ir piemērots procesuālais statuss – persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess, jo pastāv reāla iespēja, ka viņš ir izdarījis noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 88.3. pantā par personas vervēšanu terora aktu veikšanai.

Savukārt Lindermans aģentūrai "RIA Novosti" pavēstījis, ka iedzīvotāju vervēšanā separātistu pievienošanai Ukrainā nav piedalījies.

"Manā dzīvesvietā divas stundas veica kratīšanu, konfiscēti datori un telefoni. Pēc tam mani aizveda uz iecirkni, kur oficiāli izvirzīja apsūdzības un veica nopratināšanu," sacīja Lindermans.

Jau vēstīts, ka septembrī DP sākusi kriminālprocesu par aicinājumu uz terorismu, kurā vismaz trīs ludzānieši aicināja karot Ukrainā separātistu pusē.

Pēc ANO datiem, Ukrainas konfliktā bojāgājušo skaits pārsniedzis 4000 cilvēku, bet vairāk nekā 9000 cilvēku ir ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!