Foto: LETA

Drošības policija "veikusi kārtējo kratīšanu" kustības "Russkaja Zarja" biedra un politiskā ekstrēmista Jevgēnija Osipova dzīvesvietā, savā sociālā tīkla "Facebook" kontā norādījis pats Osipovs.

Viņš norāda, ka Drošības policija kratīšanā izņēmusi dzīvesvietā esošo datortehniku. Nedaudz vēlāk Osipovs savā sociālā tīkla profilā informāciju papildinājis, norādot, ka Drošības policija interesējusies arī par kustības "Russkaja Zarja" līderi Ilarionu Girsu, kurš esot atradies Drošības policijā.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Drošības policijā, otrdien, 16.decembrī, Liepājā Drošības policija veikusi tiesas sankcionētas kratīšanas Girsa un Osipova deklarētajā adresē, kā arī Girsa faktiskajā dzīvesvietā.

Kratīšanas tika veiktas kriminālprocesā, kas sākts saskaņā ar Krimināllikuma 74.1 pantu par genocīda, noziegumu pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu, kā arī Krimināllikuma 93.pantu par valsts simbolu zaimošanu, norāda Drošības policija.

Izmeklēšanas interesēs Drošības policija no sīkākiem komentāriem pagaidām atturas.

Drošības policija atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Jau ziņots, ka Drošības policija (DP) pagājušā gada darbības pārskatā publiskojusi aktīvākos Krievijas tautiešu politikas pārstāvjus Latvijā. Tie ir Vladimirs Lindermans, Viktors Guščins, Aleksandrs Gapoņenko, Josifs Korens, Elizabete Krivcova, Illarions Girss, Jevgēnijs Osipovs, Margarita Dragiļe, Jeļena Bačinska un citi, norāda DP.

Tāpat pērn Osipovs Lāčplēša dienas svētku nedēļā savai meitai liedzis nēsāt piespraudi ar Latvijas karogu, to nodēvējot par lentīti "dīvainu, puvušu asiņu krāsā".

Iepriekš, 14.novembrī, Drošības policija (DP) veica tiesas sankcionētu kratīšanu arī Vladimira Lindermana dzīvesvietā.

Kratīšana Lindermana dzīvesvietā veikta saskaņā ar 2014. gada septembrī uzsākto kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 88.2. panta par publisku aicinājumu uz terorismu. DP iepriekš norādīja, ka Lindermanam šajā kriminālprocesā ir piemērots procesuālais statuss – persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess, jo pastāv reāla iespēja, ka viņš ir izdarījis noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 88.3. pantā par personas vervēšanu terora aktu veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!