Foto: DELFI Aculiecinieks
Līvānos Dubnas upē otrdien izglābti četri slīkstoši cilvēki, kuri ūdenī bija nokļuvuši, apgāžoties laivai, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābēji informāciju par nelaimi saņēma ap pulksten 22:13, tika ziņots, ka Dubnas upē ir apgāzusies laiva un slīkst cilvēki. Glābēji no ūdens izglāba četrus cilvēkus un nogādāja viņus krastā, kur nodeva viņus mediķiem. Pēc izglābto stāstītā bija noprotams, ka pārplūdušajā upē viņi bija makšķerējuši.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks otrdien izcēlās Talsu novada Laucienes pagastā. Ap pulksten 19:58 VUGD saņēma informāciju, ka deg granulu ražošanas uzņēmums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka notikuma vietā ar atklātu liesmu deg skaidu kaudze, bet tai blakus dega arī baļķi 600 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji centās no liesmām pasargātu 20 metru attālumā esošo ražošanas ēku, kā arī mežu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji dzēsa arī 65 kūlas ugunsgrēkus. Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 107 izsaukumus. Kopumā dzēsti 65 ugunsgrēki, veikti 30 glābšanas darbi, bija arī 11 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cilvēki nav cietuši vai bojā gājuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!