Foto: DELFI
Durbē nepilna mēneša laikā degušas kūtis un citas palīgbūves un ugunsgrēkos gājuši bojā arī mājputni un truši. Policijai ir aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu, bet pagaidām iespējamais ļaundaris nav aizturēts.

Kā informēja Durbes pašvaldības ugunsdzēsējs Varis Štrehers, jau aprīlī ugunsgrēkā kādā Durbes novada saimniecībā gājuši bojā divi zirgi. Vasaras beigās atkal fiksēti vairāki degšanas gadījumi gan Durbes nomalē, gan centrā, tostarp dedzis pamests namīpašums Raiņa ielā. Kā atzina Štrehers, nepilna mēneša laikā vien Durbē bijuši trīs nopietnāki degšanas gadījumi, pēdējais no tiem bijis 10.septembra vakarā, kad dega vistu kūts un gāja bojā mājputni. Citā ugunsgrēkā gājuši bojā truši, tāpat šķūnis dedzis arī Aizputes ielā.

Par to, ka degšana varētu būt izraisīta ļaunprātīgi, pēc Štrehera domām, liecinot arī tas, ka degšanas vietās nav elektrības vadu vai citu iespējamo degšanas ierosinātāju un degšana sākusies tumšās, atklāti nepārredzamās vietās. Visi degšanas gadījumi pārsvarā bijuši naktī, izņemot pēdējo ugunsgrēku vistu kūtī, kas tika pamanīts 10. septembra vakarā ap pulksten 23.

"Pašlaik neviena persona saistībā ar šiem degšanas gadījumiem nav aizturēta, bet policija aktīvi strādā, lai noskaidrotu iespējamo ļaundari," informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Policija aicina atsaukties iespējamos aculieciniekus, kuri varētu sniegt noderīgu informāciju policijai, palīdzot noskaidrot sīkākus degšanas gadījumu apstākļus un iespējamās iesaistītās personas. Šādi notikumi Durbē pēdējā laikā ir notikuši vairākkārt, tādēļ policijai jo īpaši nepieciešama iedzīvotāju atsaucība, lai noskaidrotu ugunsnelaimju cēloņus, iespējamo degšanas izraisītāju, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldē. Iedzīvotāji aicināti sniegt jebkādu noderīgu informāciju, zvanot 63404602, 63404544 vai vēršoties personīgi tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!