Foto: DELFI

Pagājušajā nedēļas nogalē, 5. janvārī, Durbes novadā, Tadaiķu pagastā, Valsts policija aizturējusi kādas "Peugeot" markas automašīnas vadītāju, kura iepriekš nebija pakļāvusies policistu prasībām apturēt automašīnu, tā vietā uzsākot bēgšanu.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 5. janvārī ap pulksten 00.35 policistu uzmanību piesaistījusi automašīna "Peugeot", kura vadīta nepārliecinoši – automašīnas vadītājs veica nevajadzīgus manevrus, tik tikko spēdams automašīnu noturēt savā joslā.

Uz Valsts policijas darbinieku vairākkārtējām likumīgām prasībām apturēt automašīnu transportlīdzekļa vadītājs nav reaģējis un sācis bēgt. Policija norāda, ka braukšanas maniere arī bēgšanas laikā nebija mainījusies – vienā brīdī automašīna tuvojās ceļa nomalei, otrā brīdī – pretējai braukšanas joslai. Sadarbojoties ar kolēģiem un otru Valsts policijas ekipāžu, automašīnu izdevies apturēt.

Apturot automašīnu, tā vadītāja no spēkrata nav kāpusi ārā, tādējādi nepakļaujoties policijas darbinieku likumīgām prasībām. Noskaidrots, ka automašīnu vadījusi 1990. gadā dzimusi sieviete.

Automašīnas vadītāja nogādāta medicīnas iestādē, taču tur viņa atteikusies no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas notikšanai. Sievietei par to noformēts protokols.

Par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 eiro līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Tāpat sievietei noformēts protokols par nepakļaušanos Valsts policijas amatpersonu vairākkārtējām likumīgām prasībām apturēt transportlīdzekli. Par šādu pārkāpumu transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 eiro līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Sievietei noformēts protokols arī par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajam rīkojumam vai prasībai, kad viņi izpilda sabiedriskās kārtības sargāšanas vai dienesta pienākumus. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu līdz 280 eiro vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Policija atgādina, ka sods par atteikšanos no pārbaudes ir tikpat bargs, cik sods par to, ja transportlīdzeklis tiek vadīts, šoferim atrodoties vairāk kā 1,5 promiļu reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!