Organizētās noziedzības un kontrabandas apkarošanas biroja darbinieki par izvairīšanos no izmeklēšanas meklē Gunti Rozentālu, kurš minēts kā starpnieks kukuļa izspiešanas lietā, kuras ietvaros tika aizturēta Ekonomikas policijas biroja (EPB) priekšnieka vietniece Tatjana Durova.
Tiesībsargājošās iestādēs pastāstīja, ka 1978.gadā dzimušais Guntis R. krimināllietas ietvaros ir apsūdzēts par līdzdalību starpniecībā kukuļdošanā un par kukuļdošanu. Rozentālam ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Valsts policija kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai pagājušā gada decembrī nodeva lietu, kurā par kukuļa izspiešanu aizturēta Durova, kā arī vēl trīs personas.

Organizēto noziegumu un citu nozaru specializētā prokuratūra bija saņēmusi lietu, kurā tiek lūgts saukt pie kriminālatbildības Durovu, EPB inspektori Tatjanu Revu, bijušo Iekšlietu ministrijas darbinieci Antoņinu Komarovu un privātpersonu Rozentālu. Abas EPB darbinieces tiek lūgtas saukt pie atbildības par kukuļa izspiešanu.

EPB darbinieces tika aizturētas 16.novembrī uz aizdomu pamata par kukuļa izspiešanu. Durova ir līdz šim augstākā policijas amatpersona, kas aizturēta par šāda veida noziegumu.

Izspiestā kukuļa lielums bijis 10 000 latu, un šī nauda bija paredzēta, lai izbeigtu šā gada maijā ierosinātu krimināllietu par krāpšanu lielos apmēros pret valsts budžetu. Krimināllieta ierosināta Ekonomikas policijas pārvaldē 17.maijā par krāpšanos ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) atmaksām kopumā par 86 000 latu.

Kādas pasta pārvadājumu pakalpojumus veicošas firmas pārstāvis R. pēc šīs lietas ierosināšanas meklējis iespēju, kā izbēgt no iespējamās kriminālatbildības un soda. Ar bijušās Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieka palīdzību šī persona nokļuvusi pie Ekonomikas policijas darbiniekiem. Iepriekš minēto summu policijas darbiniekiem nogādājis starpnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!