Foto: DELFI
Dzenoties pakaļ iespējamam automašīnas zaglim Rīgā, likumsargs pats kļuvis par zagļu upuri, kuram nozagta magnetola un mobilais telefons un mēģināts aizdzīt arī personīgais spēkrats, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā

Valsts policijas Rīgas reģiona kriminālpolicija maija vidū bija saņēmusi informāciju par Rīgā, Pērses ielā, nozagtu automašīnu "Ford Transit". Likumsargi ieradušies notikuma vietā, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. Par automašīnas zādzību tika sākts kriminālprocess.

Tās pašas dienas vakarā viens no policistiem, kurš pa dienu bija izbraucis uz iepriekš minētās zādzības notikuma vietu, pēc darba ar savu personīgo automašīnu devies Pārdaugavas virzienā. Pa ceļam likumsargs pamanījis automašīnu "Ford Transit", kuras vadītājs pārkāpis vairākus ceļu satiksmes noteikumus un apdraudējis gan sevi, gan citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Policistam automašīnas numura zīme likusies kaut kur redzēta un pēc tās viņš sapratis, ka tas ir pa dienu Pērses ielā nozagtais spēkrats. Likumsargs nekavējoties sazinājies ar policijas dežūrdaļu, lai informētu par notikušo un saņemtu palīdzību, un braucis pakaļ aizdomīgajai automašīnai. Likumpārkāpēja automašīna iebraukusi kādas Iļģuciema dzīvojamās mājas pagalmā un apstājusies.

Policists pienācis pie automašīnas un konstatējis, ka automašīnā sēž ne tikai tās vadītājs, bet arī pasažiere. Policists stādījies priekšā tās vadītājam, taču "Ford" šoferis pēkšņi izlēcis no automašīnas un meties bēgt. Lai gan policists skrējis pakaļ ļaundarim, viņš aizbēdzis.

Atnākot atpakaļ uz vietu, kur iepriekš atradušas abas automašīnas, likumsargu gaidījis pārsteigums. Proti, policista automašīnā bija iekāpusi "Ford" pasažiere, kura grasījusies ar to doties prom.

Policists attaisījis durvis un no aizdedzes izrāvis transportlīdzekļa atslēgas. Tobrīd notikuma vietā ieradušies arī papildspēki – kolēģi no Rīgas reģiona kriminālpolicijas, Speciālo uzdevumu bataljona, Ceļu policijas un Rīgas pašvaldības policijas. Sieviete pirms automašīnas nozagšanas bija paspējusi nozagt arī likumsarga automašīnas magnetolu un mobilo telefonu, kas pēc sievietes aizturēšanas atgūti.

Policisti noskaidrojusi, ka aizbēgušais vīrietis ir kāds 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš trīs dienas pēc automašīnas "Ford Transit" zādzības aizturēts. Policija informē, ka vīrietis jau agrāk tiesāts par zādzību. Savukārt sieviete, kura centās nozagt policista automašīnu, dzimusi 1989. gadā.

Tāpat likumsargi aizturējuši 1992. gadā un 1989. gadā dzimušus vīriešus, kuri, iespējams, arī saistīti ar "Ford Transit" zādzību.

Patlaban saistībā ar automašīnās "Ford Transit" zādzību grupā sākts kriminālprocess. Tāpat aizturētajai sievietei būs jāatbild arī par policista automašīnas zādzības mēģinājumu, kā arī automašīnas apzagšanu.
1980. gadā dzimušajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Savukārt pārējiem noziegumā iesaistītajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!