Foto: Unsplash

Lai paglābtu šoferi no kriminālatbildības par auto vadīšanu apreibinošu vielu ietekmē, Preiļos 2000. gadā dzimis vīrietis Valsts policijas (VP) likumsargiem piedāvāja kukuli – 2000 eiro. Par notikušo sākti kriminālprocesi un notiek izmeklēšana, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

18. augustā, ap pulksten 00:30 VP saņemta informācija, par to, ka kāds transportlīdzekļa "Ford" "Transit Custom" vadītājs Preiļos, iespējams, atrodas alkohola reibumā.

Apturot mašīnu, vadītājam tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpojamajā gaisā, kura uzrādīja, ka vīrietis pie auto stūres ir sēdies 2,33 promiļu reibumā, kā arī tika konstatēts, ka vīrietis pie transportlīdzekļa stūres ir sēdies vadītajā tiesību izmantošanas lieguma laikā.

Lai netiktu uzsākts kriminālprocess, 2000. gadā dzimis minētā transportlīdzekļa pasažieris, Valsts policijas amatpersonām piedāvāja kukuli – 2000 eiro.

Šobrīd vīrietim par kukuļa piedāvājumu policijas darbiniekiem draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai.

Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Savukārt pret "Ford" šoferi ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta 1 .daļas par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!