Foto: Valsts policija
Svētdien, 7. augustā, "Volkswagen Sharan" ietriecās stāvošā "Scania" automašīnā un bojā gāja 1988. gadā dzimis vieglā auto pasažieris. "Volkswagen" vadītājs, kurš izraisīja avāriju, bija smagā alkohola reibumā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā (VP).

Kā liecina sākotnējā informācija, Jelgavas novada Svētes pagastā uz autoceļa Jēkabnieki–Lejiņas otrajā kilometrā vīrietis vadīja automašīnu "Volkswagen Sharan", būdams 2,15 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un uzbrauca stāvošai automašīnai "Scania".

Kā informē VP, negadījumā vadītājs guva traumas un tika nogādāts slimnīcā, savukārt 1988. gadā dzimis pasažieris gāja bojā notikuma vietā.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kura vada transportlīdzekli alkohola ietekmē, un ja tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu piemēro brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz desmit gadiem.

Jau vēstīts, ka pagājušajā diennaktī ceļu satiksmē cietuši 30 un bojā gājis viens cilvēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!