Foto: LETA

Ceturtdien ap pulksten 15.40 Valsts policijā (VP) saņemta informācija, ka Liepājā, Jūrmalas ielā, ir noticis ceļu satiksmes negadījums, pēc kura automašīnas "Volkswagen" vadītājs aizbraucis no notikuma vietas.

Policisti vīrieti aizturēja. Automašīnu, kura, kā noskaidrots, bija nozagta, tika atdota tās īpašniekam, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Likumsargi noskaidroja, ka automašīnu tirgotājs transportlīdzekli "Volkswagen" nodeva automazgātavā, kuras darbinieks ar to aizbrauca.

Vadītājs ar minēto transportlīdzekli atpakaļgaitā uzbrauca motociklam, pēc tam aizbrauca no notikuma vietas.

Likumsargi vīrieti aizturēja Liepājā, Ganību ielā, savukārt automašīnu atrada turpat netālu.

Vīrietis tika nogādāts policijas iecirknī, kur tika veikta alkohola pārbaude. Viņa izelpā konstatētas 2,07 promiles alkohola.

Policisti uzsāka piecus administratīvā pārkāpuma procesus par ceļu satiksmes negadījumu, par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu, par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, par kuru nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un par alkoholisko dzērienu lietošanu pēc satiksmes negadījuma.

Tāpat uzsākts kriminālprocess par automašīnas zādzību.

Saskaņā ar Krimināllikumu par transportlīdzekļa zādzību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!