Foto: Valsts policija

Otrdienas, 16. novembra, rītā Valsts policija (VP) saņēma informāciju, ka Ķekavas novadā, Valdlaučos brauc kāds, iespējams, iereibis automašīnas "Mercedes-Benz" vadītājs. Iereibušais vīrietis neveiksmīgi centās aizbēgt no policistiem, rezultātā sabojājot vairākas automašīnas, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Kad likumsargi pamanīja minēto transportlīdzekli un lika to apstādināt, tā vadītājs uzsāka bēgšanu.

Automašīnas vadītājs, bēgot no likumsargiem, bojāja vairākus spēkratus — "Mercedes-Benz" markas evakuatoru, automašīnu "KIA", kura sadursmes rezultātā tika uzstumta automašīnai "Ford".

Pēc spēkratu apskādēšanas vadītājs pameta automašīnu un metās bēgt, taču policistiem izdevās vīrieti aizturēt. Veicot alkohola pārbaudi, tika konstatēts, ka autovadītājs braucis stiprā alkohola reibumā — 2,88 promiles, kā arī viņam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Par šo pārkāpumu Valsts policija ir uzsākusi kriminālprocesu. Tāpat ir sastādīti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi — gan par avārijas izraisīšanu, gan par nepakļaušanos personas, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kā arī par to ka nebija veikta transportlīdzekļa obligātā civiltiesiskā apdrošināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!