Foto: LETA
Par kukuļošanu notiesātais jurists Edgars Džeriņš apstrīdējis Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas augusta vidū pieņemto lēmumu, ar kuru noraidīts viņa lūgumu atlikt piespriestā cietumsoda izpildi un ļaut cietumā iet rudenī.
Centra rajona tiesas priekšsēdētājas palīgs Jānis Jaksons portālam "Delfi" sacīja, ka Džeriņa sūdzība pa pastu tiesā saņemta otrdienas rītā, tāpēc par tās tālāko virzību vēl nav izlemts.

Jaksons iepriekš portālam "Delfi" pastāstīja, ka vasaras sākumā tiesa piespriedusi Džeriņam cietumsodu un šis spriedums nodots izpildei Jūrmalas policijai, kurai tas bija jāpilda un jādara viss, lai Džeriņu atrastu un nogādātu ieslodzījuma vietā.

Vēlāk tiesā saņemts Džeriņa lūgums uz trim mēnešiem atlikt piespriestā cietumsoda izpildi, taču tas nav uzskatāms par pamatu sprieduma nepildīšanai. Tomēr, cik zināms, līdz šim jurists atradies brīvībā.
Augusta vidū tiesa jurista lūgumu izskatīja, taču to noraidīja, tādejādi nepagarinot laiku, kuru jurists var pavadīt brīvībā.

Aģentūra LETA iepriekš vēstīja, ka notiesātais jurists bija lūdzis tiesai atlikt viņam piespriestā soda izpildi par trīs mēnešiem, jo viņam esot jāveic plaukstas operācija, pēc kuras savukārt nepieciešams sešas nedēļas ilgs rehabilitācijas periods.

Kā ziņots, juristu notiesāja par uzkūdīšanu dot kukuli un par kukuļa piesavināšanos. Par šo noziegumu viņam cietumā būs jāpavada gads.

Džeriņš uz apsūdzēto sola tiesā nonāca par to, ka 2006.gada sākumā viņš, kādam Guntim Gardam solījies iekārtot pansionātā vecus cilvēkus un nelikumīgi saņēmis no Gardas par to 2200 latus, lai it kā nodotu tos tālāk kādai pašvaldības amatpersonai. Garda patiesībā bija sadarbojies ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, kura darbinieki Džeriņu vēlāk aizturēja.

Plašākai sabiedrībai Džeriņš kļuva pazīstams, kad viņš aktīvi iesaistījās lietās, kas saistītas ar ceļu satiksmes noteikumiem un to piemērošanu. Pēdējā laikā Džeriņš aicināja cīnīties par savām tiesībām to automašīnu īpašniekus, kuri saņēmuši soda kvītis par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!