Foto: LETA

Par kukuļošanu notiesātais jurists Edgars Džeriņš otrdien ievietots kamerā Rīgas Centrālcietumā, portālam "Delfi" apliecināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Džeriņš ir izgājis cietuma karantīnu, kur viņam pārbaudīta veselība. Pagaidām jurists ievietots Rīgas Centrālcietuma kamerā un plānots, ka tuvākajās dienās tiks izlemts, kurā ieslodzījuma vietā Džeriņš pavadīs turpmāko gadu, kā to paredz tiesas spriedums.

Cietuma specialajā nodaļā, kurā nokļūst bijušie likuma kalpi un politiķi, Džeriņu neievietos, jo viņš nekad nav bijis likumsargs un neatbilst prasībām par ievietošanu šajā nodaļā, skaidroja IeVP. Tāpēc sods notiesātajam juristam būs jāizcieš kopā ar ierindas ieslodzītajiem.

Pirmdien Džeriņš pats labprātīgi devies uz cietumu, lai gan pirms tam bija lūdzis sprieduma izpildi atlikt. Šo lūgumu tiesa noraidīja.

Augstākās tiesas Senāts šovasar atstāja negrozītu Rīgas apgabaltiesas 2011.gada 23.novembra spriedumu, ar kuru Džeriņam par uzkūdīšanu dot kukuli un par kukuļa piesavināšanos piespriests cietumsods uz vienu gadu. Šis spriedums stājās likumīgā spēkā.

Džeriņš uz apsūdzēto sola tiesā nonāca, jo 2006.gada sākumā viņš, solot kādam Guntim Gardam iekārtot pansionātā vecus cilvēkus, nelikumīgi bija saņēmis no Gardas 2200 latu, lai it kā nodotu tos tālāk kādai pašvaldības amatpersonai. Garda patiesībā bija sadarbojies ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, kura darbinieki Džeriņu vēlāk aizturēja.

Plašākai sabiedrībai Džeriņš kļuva pazīstams, kad viņš aktīvi iesaistījās lietās, kas saistītas ar ceļu satiksmes noteikumiem un to interpretāciju. Pēdējā laikā Džeriņš aicināja cīnīties par savām tiesībām to automašīnu īpašniekus, kuri saņēmuši soda kvītis par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!