Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) 21.nodaļas darbinieki, pārbaudot savāktos materiālus par pazīstamā jurista Edgara Džeriņa, iespējams, veikto huligānisma aktu, nolēmuši, ka viņa rīcība nav vērtējama kā administratīvais pārkāpums. Līdz ar to Džeriņš nav sīkais huligāns.
12.martā ir pieņemts lēmums par Džeriņa nesaukšanu pie administratīvās atbildības.

Kā ziņojām, 8.marta rītā Džeriņš novietojis savu automašīnu maksas autostāvvietā Elizabetes ielā, samaksājis par stāvēšanas laiku un aizgājis. Kad apmaksātais laiks bija beidzies, mašīnas īpašnieks atgriezās, lai pagarinātu samaksāto stāvēšanas termiņu, taču, kā stāsta policijas pārstāvji, aizmirsis čeku ar jauno laika atzīmi novietot redzamā vietā zem automobiļa priekšējā stikla, bet ielicis to kabatā.

Savukārt Džeriņš apgalvo, ka čeks ar jauno laika atzīmi bija novietots mašīnas logā, tikai autostāvvietas darbinieks nebija to ievērojis. "Kāda tad ir jēga pirkt autostāvvietas čeku, ja to nenovieto mašīnas logā," teica Džeriņš.

Džeriņš, kopā ar klientu atgriežoties pie savas automašīnas, konstatējis, ka viņa transportlīdzeklim uzlikts kustības blokators un lūdzis SIA "Rīgas autostāvvietas" darbiniekam to noņemt. Uzskatot, ka blokators uzlikts nelikumīgi, jo par stāvēšanas laiku bija samaksāts, advokāts atteicies maksāt paredzēto summu par tā noņemšanu.

Pēc Džeriņa teiktā, starp autostāvvietas darbinieku un viņu sākusies "saruna par privātā īpašuma tiesībām", tās laikā Džeriņš prasījis autostāvvietas darbiniekam, kā viņš reaģētu, ja bez viņa atļaujas kāds aiztiktu viņa īpašumu. Demonstrācijai jurists paņēmis darbinieka rāciju un ielicis to savā mašīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!