Piektdienas pēcpusdienā Jelgavā, Sporta ielā, 1982.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Ford Sierra", iebrauca kokā. Līdztekus šoferim un viņa blakussēdētājam transportlīdzeklī bija arī nepilnus trīs gadus vecs puisēns.
Kā pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jelgavas brigādes komandiera vietnieks Leons Stablinieks, netālu no negadījuma vietas atradušies vairāki ugunsdzēsēji, kas nav pieļāvuši šoferim atstāt negadījuma vietu.

Vēlāk policija noskaidroja, ka autobraucējs pie stūres sēdies vairāk nekā promili lielā reibumā. Arī blakussēdētājs, kas ir mazā zēna tēvs, nav bijis skaidrā. Par šofera pārkāpumu likums paredz piecu diennakšu administratīvo arestu un 400 latu sodu, kā arī vainīgajam uz gadu tiek atņemtas autovadīšanas tiesības.

Mediķi, kas ieradās notikuma vietā, mazulim konstatēja galvas sasitumu. Bērns pēc notikušā bija šokā un nespēja normāli kontaktēties. Policija noskaidros, vai avārijas brīdī viņš bija piesprādzēts.

Policija aicina iedzīvotājus nesēsties blakus iereibušiem šoferiem, bet bērniem jāatrodas speciālā krēsliņā, kas savukārt jāpiesprādzē. Visbiežāk traumas gūst tieši tie mazuļi, kuru vecāki šos noteikumus nav ievērojuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!