Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sestdien, 15. oktobrī, dzinējmedībās Kuldīgas novadā sašauts mednieks, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts meža dienesta (VMD) Medību daļas vadītājs Valters Lūsis.

Šāviens noticis, kādam medniekam šaujot pa zvēriem, kas atradās uz mednieku līnijas. Šaušana pa mednieku līniju ir rupjš noteikumu pārkāpums, portālam "Delfi" atzina Lūsis.

Gludstobra medību lode ievainotajam medniekam trāpījusi sānā, un nav skārusi iekšējos orgānus, līdz ar to ievainotais mednieks nav smagi cietis.

VMD ir apzinājusi šāvēju un viņš tiks saukts pie atbildības, informēja VMD Medību daļas vadītājs.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Madara Šeršņova, policijā par notikušo sākts kriminālprocess un tiek skaidroti precīzi negadījuma iemesli.

Policija sestdien pulksten 15 saņēma informāciju, ka Pelču pagastā medību laikā sašauts vīrietis, kurš ar gūtajām traumām nogādāts slimnīcā. Vīrietis, kurš raidījis šāvienu uz dzīvniekiem, bet trāpīja medniekam, savu vainu atzīst un ar policiju sadarbojas, norāda Šeršņova.

Portāls "Delfi" jau iepriekš vēstīja par gadījumiem, kā medībās tiek ievainoti cilvēki un kādu sodu visbiežāk izpelnās šāvēji. Visbiežāk šādi negadījumi ir rezultāts medību noteikumu pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!