Viens ceļu satiksmes negadījumos bojā gājis cilvēks valstij nes 230 928 latus lielus materiālos zaudējumus, ceturtdien preses konferencē sacīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) direktors Andris Lukstiņš.
Šāds skaitlis aprēķināts pēc speciālas formulas, kas tiek lietota vairākās pasaules valstīs. Pēc speciāliem koeficientiem izrēķināts, ka šo summu veido personas izglītošana, darba alga, veselības un sociālā aprūpe, pensijas, ja, piemēram, ir apgādājamās personas, u.c. Jo cilvēks jaunāks, jo zaudējumi valstij ir lielāki, norādīja Lukstiņš.

Piemēram, Vācijā viens bojā gājušais izmaksājot aptuveni vienu miljonu eiro, taču šajā valstī salīdzinājumā ar Latviju ir daudz lielākas algas un dažādi pabalsti.

CSDD ir izrēķinājis, ka 137 cilvēki, kas šogad piecos mēnešos gājuši bojā negadījumos uz ceļiem, valstij radījuši jau 31,5 miljonus latu materiālos zaudējumus.

Lukstiņš norādīja, ka, pēc iespējas samazinot negadījumos bojā gājušo skaitu, valsts varētu panākt arvien lielāku ekonomisko izaugsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!