Policija ceturtdien sankcionētā kratīšanā kādā Dzirciema ielas dzīvoklī Rīgā atradusi un konfiscējusi 4414 gramus marihuānas un saistībā ar šo atradumu aizturējusi divus 31 gadu vecus cilvēkus, viņu vidū agrāk vairākkārt sodītu vīrieti.
Valsts policijas (VP) preses dienestā BNS uzzināja, ka VP Narkotiku apkarošanas biroja veiktajā kratīšanā atrastās narkotikas bijušas paslēptas dažādās vietās, tostarp ledusskapja saldētavā.

Aizturētie - agrāk vairākkārt sodītais, tostarp par izvarošanu un autozādzību, 1971.gadā dzimušais Vladimirs un 1971.gadā dzimusī Gabriela - ievietoti īslaicīgās izmeklēšanas izolatorā.

Policija ierosinājusi krimināllietu par narkotiku neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, par ko krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

NAB priekšnieks Artis Zīders BNS pastāstīja, ka ceturtdienas narkotiku atklāšanas operācija ierindojama zibenīgo kategorijā. Kaut arī aizturētie un dzīvoklis, kurā veikta kratīšana, jau ilgstoši atradušies narkobiznesa apkarotāju redzeslokā, informācija par šoreiz konfiscētās zāles nonākšanu šo vairumtirgotāju rokās saņemta tikai dažas stundas pirms likumsargu veiktās operācijas, pauda NAB priekšnieks.

Īpašu policijas uzmanību pelnot aizturētais vīrietis, kurš agrāk jau esot trīskārt sodīts, tostarp arī par narkonoziegumiem.

Konfiscēto marihuānu Zīders raksturoja kā augstas kvalitātes vietējo produkciju, "ar Vidusāziju šīm narkotikām nav nekāda sakara", teica NAB priekšnieks. Viņš apliecināja, ka labas kvalitātes marihuānu iespējams izaudzēt arī jebkura nama pagrabā tepat Latvijā, tam nepieciešamas tikai atbilstošas kvalitātes sēklas un laba kopšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!