Foto: Valsts policija

Trešdien kādā dzīvoklī Ludzā policijas darbinieki likvidējuši marihuānas audzētavu, informēja Valsts policijas Latgale reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Policijas darbinieki bija ieguvuši informāciju par personu, kas, iespējams, dzīvoklī nelikumīgi audzē un uzglabā marihuānu. Trešdien policisti aizturēja 1995. gadā dzimušu vīrieti, kura personīgajās mantās tika atrasti divi iepakojumi ar marihuānai un hašišam līdzīgām vielām. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess.

Tāpat likumsargi veica kratīšanu minētās personas dzīvesvietā, kurā tika konstatēta profesionāli ierīkota marihuānas audzētava. Kopumā kratīšanas laikā izņemts 21 marihuānas stāds, novākta un izžāvēta marihuāna, audzēšanai nepieciešamais aprīkojums un marihuānas sēklas.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Savukārt vīrietim par likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat kriminālprocess sākts par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt, ja šādas darbības izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!