Foto: LETA

Rīgas Dzīvokļu pārvaldes lietā aizturētās Protokolu nodaļas vadītājas Ļenas Paščenkovas advokātam Artūram Zvejsalniekam radušas bažas par spiediena izdarīšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) uz viņa klienti, tāpēc viņš vērsies prokuratūrā.

Advokāts izplatītajā paziņojumā norāda, ka Paščenkova tika aizturēta pirmdien uzreiz pēc kratīšanas departamenta telpās, taču netika paskaidrots, par ko sievieti tur aizdomās. Tiesa, pēc 48 stundu pratināšanas aizturētā atbrīvota un uz apcietinājumu KNAB viņu nav vedis. Zvejsalnieks sarunā ar portālu "Delfi" neatklāja, kāds drošības līdzeklis sievietei piemērots.

Pratināšanā KNAB sievietei esot piedāvāts sniegt liecības pret pārvaldes vadītāju Āriju Stabiņu, pretējā gadījumā draudot ar apcietinājumu, paziņojis Zvejsalnieks. Aizturētajai ticis prasīts sniegt liecības par Stabiņas it kā saņemtajiem kukuļiem. Taču advokāts norāda, ka Paščenkova nevarēja sniegt šādas liecības, jo par to neko nezina.

Par notikušo KNAB Zvejsalnieks ar sūdzību vērsies Ģenerālprokuratūrā. Advokāts uzskata, ka KNAB veiktās darbības, biedējot cilvēku ar apcietinājumu, nopietni apdraud kriminālprocesa norisi. "Jāņem vērā, ka sieviete tika aizturēti tieši savā 50 gadu dzimšanas dienā, nakts vidū, viņa nekad nav nonākusi konfliktā ar likumu un ir bijusi likumpaklausīgs cilvēks," uzsvēra Zvejsalnieks.

Pie Paščenkovas KNAB nav atradis nekādu naudu vai kaut ko, kas liecinātu par nelikumībām, norāda advokāts.

Jau vēstīts, ka trešdien Rīgas Centra rajona tiesa apcietināja Stabiņu. KNAB pirmdien vakarā veica kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldē. Kratīšana notikusi Dzīvokļu pārvaldes ilggadējās vadītājas Stabiņas kabinetā.

Otrdien KNAB apliecināja, ka par iespējamām koruptīvām darbībām Rīgas domē ir sākts kriminālprocess un aizturētas vairākas personas. Pagaidām gan plašāku informāciju KNAB nesniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!