Foto: Publicitātes foto

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) pieņēmusi galīgo lēmumu lietā pret Latviju, atzīstot iesniegto sūdzību par nepieņemamu tālākai izskatīšanai pēc būtības un izbeidzot tiesvedību lietā.

Lietā iesniedzējs, Ukrainas pilsonis, atsaucoties uz Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 6. panta 1. punktu, kas nosaka tiesības uz taisnīgu tiesu un 6. panta 3. (c) apakšpunktu, kas nosaka tiesības uz aizstāvību kriminālprocesā, apgalvoja, ka sākotnēji kriminālprocesā viņam netika nodrošināta juridiskā palīdzība, savukārt krimināllietas iztiesāšanas laikā viņam sniegtā juridiskā palīdzība bijusi nekvalitatīva, informēja Ārlietu ministrijā.

Abas sūdzības ECT noraidīja. Attiecībā uz sūdzību par juridiskās palīdzības kvalitāti ECT nekonstatēja nekādus aizstāvības pozīcijas trūkumus iesniedzēja kriminālprocesa iztiesāšanas laikā, un tādēļ šo sūdzību ECT atzina par acīmredzami nepamatotu.

Savukārt sūdzību par juridisko palīdzību kriminālprocesa sākumstadijā ECT noraidīja, jo iesniedzējs pirms vēršanās ECT nebija pilnībā izmantojis nacionālos tiesiskās aizsardzības līdzekļus, nenorādot uz apgalvotajām procesuālajām nepilnībām apelācijas un kasācijas sūdzībās.

Tiesas lēmums ir galīgs un nepārsūdzams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!