Ekonomikas policijas pārvaldē (EPP) pieņemts lēmums sākt kriminālprocesu pēc Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) ģenerāldirektora Andra Ozola iesnieguma par Eiropas Savienības (ES) finansējuma saņēmēja un tā darījumu partnera rīcības izvērtēšanu saistībā ar Jelgavas vēja tuneli.

Kā sacīja Valsts policijas preses pārstāvis Aigars Bērziņš, process pagaidām sākts pēc Krimināllikuma 18.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu.

Ozols ar iesniegumu EPP vērsās jūnija sākumā, bet lēmums par procesa sākšanu pieņemts pagājušajā nedēļā - 12.jūlijā.

2.jūnijā Ozols arī iesniedzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā iesniegumu ar lūgumu izvērtēt viņa personiskās darbības saistībā ar "World Expo 2010". Savukārt Ģenerālprokuratūrai nosūtīts lūgums izmeklēt draudus, kas izteikti īsziņās, kuras saņemtas no "Aerodium" vadītāja Ivara Beitāna.

Ekonomikas ministrija (EM) plānojusi līdz jūlija beigām pabeigt jūnija sākumā ierosināto dienesta pārbaudi, kurā administratīvā kārtībā tiek pārbaudīta informācija, kas publiskota Ozola un Beitāna publiskā strīda laikā.

Iepriekš tika pieļauta iespēja, ka pārbaudi izdosies pabeigt jau līdz Jāņiem, 22.jūnijam, taču izmeklēšana ievilkusies, jo EM izveidotajai pārbaudes komisijai jāizanalizē liels apjoms papildus informācijas, biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena.

Kā ziņots, 7.jūnijā Ozols paziņoja, ka "Aerodium" iesaistīts valsts līdzekļu izkrāpšanā un nesaskaņas "World Expo 2010" paviljona lietā izmantojis, lai šantažētu LIAA.

Savukārt Beitāns apgalvoja, ka Ozols publiski izplata melīgu informāciju un tas esot veids, kā noslēpt vēl lielākas problēmas, kas ir saistītas ar Latvijas paviljonu izstādē "World Expo 2010". Pēc Beitāna vārdiem, Ozols pieprasījis kukuli un šai sarunai ir liecinieki. Ozols kategoriski noliedz, ka būtu ņēmis kukuli.

19.jūlijā ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) telekompānijā LNT paziņoja, ka pašlaik LIAA un "Aerodium" konflikts ir lokalizēts.

Kampars stāstīja, ka savstarpējos apvainojumus izmeklē atbildīgās tiesībsargājošās iestādes, bet tikmēr konflikts lokalizēts. Valsts no savas puses pilnā apmērā ir nodrošinājusi finansējumu, bet "Aerodium" vēl gatavo dokumentus par Latvijas paviljona nodošanas ekspluatācijā kavēšanās un tāmes sadārdzinājuma iemesliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!