Liktenīgo šāvienu, no kura 5.maijā mira Valkas policists Aigars Kurpnieks, raidījis apšaudē bojāgājušais Dmitrijs Medvedevs, nevis viņa pārinieks Jurijs Ustimenko, liecina ballistisko un trasoloģisko ekspertīžu slēdziens.
Valkas policijas pārvaldes priekšnieks Ainis Blūms informēja, ka ekspertu slēdzieni saskan ar agrāk aizturētā Medvedeva biedra Jurija Ustimenko nopratināšanā iegūtajiem un apšaudē ievainoto policijas un apsardzes darbinieku sniegtajiem faktiem.

Ekspertu slēdzieni apliecina arī to, ka arī apsardzes darbinieku un otru policistu ievainojis Medvedevs. Līdz ar to Ustimenko izvirzītās apsūdzības nemainās, un viņu apsūdz par nelikumīgu ieroču nēsāšanu un nelikumīgu robežas šķērsošanu.

Jau ziņots, ka otrdien Igaunijas policisti ar lidmašīnu no Polijas Tallinā nogādāja vairākās slepkavībās Igaunijā, kā arī Latvijas policista slepkavībā vainoto Krievijas pilsoni Juriju Ustimenko. Igaunijas tiesa sākotnēji sankcionējusi Ustimenko arestu uz desmit dienām, bet centrālā kriminālpolicija lūgusi tuvākajā laikā šo aresta termiņu pagarināt.

Igaunijas policija tur Ustimenko aizdomās par līdzdalību medību piederumu veikala pārdevēja slepkavībā Tallinā, kāda Tallinas taksista slepkavībā, veikala pārdevējas slepkavībā Tartu un inkasatora slepkavībā Sillamē pilsētā. Policija uzskata, ka viņš ir līdzdalībnieks arī citas veikala pārdevējas ievainošanā Tartu un kādas firmas darbinieces ievainošanā Sillamē.

Polijas pilsētas Suvalku tiesa atzina Ustimenko par vainīgu nelikumīgā robežas šķērsošanā un nelikumīgā ieroča glabāšanā. Savukārt Krievijas kara prokuratūra meklēja Ustimenko par karaspēka daļas patvaļīgu atstāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!