Foto: LETA
Rīgā, Šampētara ielā aizvadītajā nedēļā mirušās sievietes nāves cēlonis ir suņu uzbrukums, tā secinājuši eksperti, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Policija šonedēļ saņēmusi eksperta atzinumu par bojā gājušās sievietes nāves cēloni, un tajā teikts, ka "starp sievietes nāvi un suņu uzbrukumu cēloņsakarība pastāv".

Policija arī izplatījusi novērošanas kameru video. Dažos no kadriem ir redzami suņi, un policija aicina atsaukties ikvienu, kam ir kāda informācija par video redzamo suņu atrašanās vietām, zvanot uz tālruņu numuriem: 67500700, 67500751, 110.

Sadovskis arī pibildis, ka sabiedrībā izplatījusies informācija, ka pie vainas ir tuvējie sargsuņi nav patiesa, kā arī noliedza ziņas, ka šie suņi ir likvidēti. "Vēlāk, kad sabiedrībā izplatījās informācija, ka šie sargsuņi ir likvidēti, mēs teritoriju pārbaudījām vēlreiz, taču izrādījās, ka izplatījušās baumas ir nepatiesas – suņi joprojām atradās teritorijā," informē policijā.

Jau ziņots, ka ceturtdien bojā gājusī sieviete ir SIA "NP Business centre" sētniece, kas no rīta devusies apkopt rūpniecisko teritoriju, taču ilgi nav atgriezusies un ap plkst.13 atrasta nomaļā vietā, kur viņas ķermeni plosījuši vairāki suņi. Aculiecinieki stāstījuši, ka uzņēmuma teritorijā iepriekš manīti četri suņi, taču "NP Business centre" pārstāvji to noliedz.

Arī Rīgas Pašvaldības policijā apstiprināja, ka uzņēmums savas teritorijas apsargāšanā nekad nav izmantojis suņus, un arī tagad "NP Business Centre" nav neviena suņa saimnieks.

Valsts policija savukārt pārliecinājusies, ka notikušajā traģēdijā sākotnēji vainotie blakus rūpnīcas teritoriju apsargājošie suņi neatbilst notikuma aculiecinieku sniegtajam dzīvnieku aprakstam un nav saistāmi ar notikušo traģēdiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!