Foto: PantherMedia/Scanpix
Elektrības kabeļu zagļi gar Daugavgrīvas šoseju, mazdārziņu rajonā, izrakuši aptuveni 450 metrus garu grāvi, no kura izcelti metāla kabeļi, piektdien vēstī LNT raidījums "Degpunktā".

Vienlaikus, neskatoties uz aculiecinieku un mazdārziņu īpašnieku sūdzībām, Valsts policijai nav pamata sākt kriminālprocesu, jo nav zināma cietusī puse.

Racēju darbību aculiecinieks raidījumam stāstīja, ka, pamanot notiekošo, izsaucis policiju un likumsargi trīs vīriešus, kas rakuši, aizturējuši un aizveduši uz iecirkni. Taču vēlāk atklājies, ka visi trīs no iecirkņa diezgan ātri izlaisti un nākamreiz rakt kabeļus ieradušies jau ar papildspēkiem.

Aculiecinieks stāsta, ka policija to skaidrojusi ar to, ka zeme un kabelis nevienam nepiederot. Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins raidījumam norādīja, ka cietušās puses nav.

"Nav skaidrs, kam pieder, un kurš ir īpašnieks zemei un kabeļiem, tāpēc policijai nav pamata sākt kriminālprocesu. Vērtība nav tik ievērojama, lai sāktu kriminālprocesu bez cietušās puses," skaidroja Anučins, vienlaikus norādot, ka, īpašniekam vēršoties policijā, lietu varētu sākt.

"Degpunktā" vērsies arī Rīgas domē, kur sākusies zemes īpašnieka meklēšana, taču tā nebūšot ātra. Tomēr domē raidījumam apliecināts, ka gadījumā, ja izrādīsies, ka zeme pieder pašvaldībai, tā noteikti vērsīsies policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!