Foto: LETA
Piektdien, 11.februārī, novēršot bojājumus elektriskajos tīklos, gājis bojā AS "Latvenergo" meitasuzņēmuma AS "Sadales tīkls" darbinieks, informēja energokompānijas Ārējo sakaru departamenta vadītājs Andris Siksnis.

Šis ir jau otrais šogad elektrības piegādes atjaunošanas darbu laikā bojāgājušais "Latvenergo" darbinieks.

Operatīvās izbraukuma brigādes montieris veicis darba uzdevumu Suntažu pagastā pie mājām "Vilkalni", kur bija jānovērš bojājums elektriskajos tīklos.

Kā stāstīja Siksnis, montieris, veicot apgaitu pie elektrolīnijas, ielūzis ūdenskrātuvē, no kuras mēģinājis izkļūt laukā un, pēc sākotnējas informācijas, ko sniegusi ātrā palīdzība, ir arī aizķēris zemē gulošu vadu.

Notikuma vietā jau vakar ieradusies Valsts policija un Valsts Darba inspekcija, kas veica vietas apskati un apstākļu noskaidrošanu.

Par traģisko notikumu slēdzienu sniegs arī" Latvenergo" iekšējās izmeklēšanas komisija.

"Latvenergo" koncerna vadība izsaka līdzjūtību bojāgājušā piederīgajiem.

Jau ziņots, ka 4.janvārī netālu no Līvāniem elektroenerģijas piegādes atjaunošanas darbu gaitā gāja bojā AS "Latvenergo" meitasuzņēmuma AS "Augstsprieguma tīkls" darbinieks, viņam uzkrita koks.

Saistībā ar "Augstsprieguma tīkla" darbinieka bojāeju elektrības piegādes atjaunošanas darbu laikā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!