Foto: Shutterstock

Policija pēc kratīšanas "Elkor" veikalos aizdomās par noziedzīgām darbībām aizturēja trīs ar šo uzņēmumu saistītas personas, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijas priekšnieka pārstāve Beāte Labinska.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sākusi kriminālprocesus par naudas atmazgāšanu un grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu - par uzņēmumam, iestādei vai organizācijai likumos noteikto grāmatvedības dokumentu, gada pārskatu, statistikas pārskatu vai statistiskās informācijas slēpšanu vai viltošanu.

Valsts policija uzskata, ka "Elkor" veikalu operatora SIA "ETG" tirdzniecības vietās grāmatvedības noteikumi pārkāpti un dokumenti viltoti ar mērķi iegūt neuzskaitītus skaidras naudas līdzekļus, kuri tālāk tiek legalizēti un izmantoti uzņēmuma turpmākai saimnieciskai darbībai.

Sīkāk informāciju policija pagaidām nesniedz, un Labinska nezināja teikt, vai aizturētie ir apcietināti. Viņa vien atklāja, ka šie cilvēki ir saistīti ar "Elkor".

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics informē, ka kriminālprocesa ietvaros aizturētas trīs personas: SIA "ETG" darbinieki un ar to saistītā uzņēmuma darbinieks.

Kratīšanu laikā izņemta virkne lietisko pierādījumu, tajā skaitā datortehnika, skaidra nauda, dokumentācija un citi pierādījumi.

"Elkor" pārstāvis Armands Jēgermanis saruna ar portālu "Delfi" atzina, ka nav informēts, kuri no uzņēmumā strādājošajiem ir aizturēti. Viņš uzsvēra, ka sīkāk komentārus sniegt nevar un zina tikai to, ko policija jau ir paudusi publiski.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka policija "Elkor" veikalos veica kratīšanas. Policija "viesojusies" "Elkor Plaza", "Elkor Krasta" veikalos un SIA "ETG" birojā.

"Elkor grupa" ir Latvijas lielākais tehnikas tirgotājs, tā apgrozījums 2010.gadā bija 34,15 miljoni latu jeb par 9% vairāk nekā 2009.gadā. Uzņēmums pērn valstij nodokļos samaksājis vairāk nekā 2,3 miljonus latu.

"Elkor" ir 100% Latvijas uzņēmums, kas dibināts 1990.gadā. Kompānija nodarbojas ar elektronikas, sporta, atpūtas, tūrisma un bērnu preču, kā arī pārtikas, mēbeļu un interjera priekšmetu tirdzniecību. Uzņēmums sniedz tehnikas servisa un apkopes, kā arī līzinga pakalpojumus.

Saskaņā ar "Lursoft" datu bāzi 100% "Elkor" grupas akciju pieder Aleksandram Popovam. Popova īpašumu vērtība, pēc žurnāla "Pastaiga" pirms pāris gadiem aplēstā miljonāru saraksta datiem, bija 28 miljoni latu, un viņš bija 27.bagātākais Latvijas cilvēks.

Pirms pāris gadiem publiskajā telpā izskanēja informācija, ka "Elkor" saviem darbiniekiem algas, iespējams, maksājot aploksnēs. Proti, publiskajā telpā parādījās kāda amatiera video, kur fiksētā aplokšņu algu izmaksa. Tika pieļauts, ka tas notiek "Elkor", jo nelikumīgās darbības notikušas telpā, kur atradās vairāki priekšmeti ar "Elkor" simboliku. Kompānija toreiz kategoriski noliedza šos pārmetumus, apgalvojot, ka visus nodokļus maksājot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!