Foto: LETA

Trešdien, 14. aprīlī, kādā Engures novada izglītības iestādē iegāja vīrietis, kurš, pielietojot vardarbību un izsakot draudus, nolaupīja portatīvo datoru un mobilo tālruni. Tajā pašā dienā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa policisti, veicot kriminālprocesuālās darbības, aizturēja iespējamo vainīgo personu un atguva nolaupītās mantas, portālu "Delfi" informēja policijā.

14. aprīlī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirknī tika saņemta informācija no izglītības iestādes Engures novadā.

Kāds vīrietis ap pulksten 12.20 iegājis pedagoga kabinetā, izteicis draudus nogalināt viņu, kā arī pielietojis vardarbību, nodarot fiziskas sāpes, un nolaupījis izglītības iestādei piederošo portatīvo datoru "Acer" un pedagogam piederošo mobilo tālruni "Huawei".

Noziedzīgās darbības rezultātā tika nodarīti materiālie zaudējumi 590 eiro apmērā.

Tajā pašā dienā, veicot kriminālprocesuālās darbības, tika noskaidrota aizdomās turētā persona. Veicot sankcionētu kratīšanu, 1989. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā tika atrastas un atgūtas nolaupītās mantas. Vīrietis tika aizturēts un ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Par notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību, un šobrīd turpinās izmeklēšana un precīzu nozieguma apstākļu un motīvu skaidrošana.

Tāpat tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajai personai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!