Madonas rajona Ērgļu pagastā kāda meita trešdien piekāvusi savu sešdesmit gadus veco māti informē Madonas rajona policijas pārvaldes priekšnieka palīdze sabiedrisko attiecību jautājumos Ingrīda Makare.
32 gadus vecā meita nogādāta policijas pārvaldē, kur arestēta uz desmit diennaktīm.

Makare stāstīja, ka šis neesot pirmais gadījums, kad meita piekauj māti, tāpēc ar administratīvo sodu par sīko huligānismu vien esot par maz.

Incidenta vaininiece, kura nonākusi alkohola atkarībā, pati ir divu bērnu māte un nekad nav strādājusi algotu darbu. Viņas gadu veco dēlu un piecgadīgo meitu faktiski uztur vecmāmiņa. Tāpēc Ērgļu pagasta padomē tikšot risināts jautājums par vecāku varas pārtraukšanu mātei.

Ērgļu pagasta padomes sociālās palīdzības dienesta darbiniece Māra Briede pastāstīja BNS, ka ģimene jau ilgstoši ir pagasttiesas redzeslokā. Māte saņēmusi jau pēdējo brīdinājumu par bērnu nepietiekamu audzināšanu.

"Situācija ir sarežģīta. Šo sievieti esmu lūgusi ārstēties, esmu piedāvājusi palīdzēt atrast darbu. Taču viņu tas sen vairs neinteresē. Darīsim visu iespējamo, lai problēmu atrisinātu vismaz šīs sievietes bērniem un viņu nākotnei par labu," teica Briede.

Sievietes dzeršanas periodi nereti ilgstot no piecām līdz desmit dienām. Tā kā vecmāmiņa slimo un ārpus mājas gandrīz neiziet, pagasttiesa sazinājusies ar sievietes otru meitu, kura varētu uzņemties rūpes par abiem mazgadīgajiem māsas bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!