Foto: Valsts policija

Šā gada jūnijā Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) darbinieki veica vairākas apjomīgas izmeklēšanas darbības sešos kriminālprocesos, kuros šobrīd notiek aktīva pirmstiesas izmeklēšana par nelikumīgu tabakas izstrādājumu (cigarešu) un alkoholisko dzērienu apriti Rīgas reģiona teritorijā, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Kopumā par nelegālo akcīzes preču apriti aizturētas 11 personas, kuras šobrīd atzītas par aizdomās turētajām personām.

Sešos kriminālprocesos kopumā tika izņemti aptuveni 450 000 nelikumīgo cigarešu, aptuveni 12 000 litru nelegālas izcelsmes alkoholisko dzērienu, 1240 litru dīzeļdegvielas, kā arī skaidra nauda 11 135 eiro.

Šā gada 2. jūnijā VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas darbinieki, veicot informācijas pārbaudi par nelikumīgu akcīzes preču apriti Rīgas pilsētas teritorijā, aizturēja trīs personas – 1985. un 1992. gadā dzimušus vīriešus un 1961. gadā dzimušu sievieti.

Veicot kratīšanu automašīnās un aizturēto personu dzīvesvietās, tika atrastas un izņemtas 52 880 dažādu marku cigarešu vienības ar Baltkrievijas akcīzes nodokļu markām, kā arī bez tām. Tāpat izņemti 64 polietilēna iepakojumi ar salmiņveida aizdari, kuros atradās 63 grami marihuānas.

Šobrīd visām trim personām piemērots aizdomās turēto personu statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Aizturētās personas iepriekš nav nonākušas policijas redzeslokā.

Tāpat šā gada 14. jūnijā VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas darbinieki, pārbaudot saņemto informāciju saistībā ar nelikumīgu akcīzes preču apriti Rīgas pilsētas teritorijā, aizturēja 1960. un 1961. gadā dzimušus vīriešus.

Veicot četras sankcionētas kratīšanas, tika atrasti un izņemti 29 580 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām un bez akcīzes nodokļu markām, kā arī ap 28 litriem caurspīdīga šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaržu.

Aizturētās personas iepriekš nav nonākušas policijas redzeslokā un šobrīd tām piemērots aizdomās turēto personu statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Tajā pašā dienā, 14. jūnijā, VP RRP Rīgas Kurzemes iecirkņa darbinieki par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un realizāciju aizturēja 1965. gadā dzimušu vīrieti.

Kopumā kriminālprocesā tika izņemti 621,5 litri alkoholisko dzērienu, 174 880 cigarešu bez Latvijas akcīzes nodokļu markām, kā arī skaidra nauda 11 135 eiro. Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Taču šā gada 16. jūnijā VP RRP Rīgas Ziemeļu iecirkņa darbinieki par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju personu grupā aizturēja 1977. un 1960. gadā dzimušus vīriešus.

Kriminālprocesā tika veiktas deviņas kratīšanas, kā rezultātā tika izņemts 640 litru naftas produktu (dīzeļdegvielas) un 109 800 cigarešu bez Latvijas akcīzes nodokļu markām.

Abi vīrieši iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā un viņiem piemērots aizdomās turēto personu statuss, kā arī piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kā arī šā gada 17. jūnijā VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas darbinieki, pārbaudot saņemto informāciju par nelikumīgu akcīzes preču apriti Rīgas reģionā, aizturēja 1979. gadā dzimušu vīrieti.

Veicot divas sankcionētas kratīšanas, tika atrasts un izņemts 80 580 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļu markām.

Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Tāpat jau iepriekš tika ziņots, ka šā gada 9. jūnijā VP RRP Salaspils iecirkņa darbinieki, sadarbībā ar VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas darbiniekiem, par akcīzes preču nelikumīgu apriti aizturēja 1977. gadā dzimušu sievieti un 1974. gadā dzimušu vīrieti.

Kriminālprocesā tika veiktas divas sankcionētas kratīšanas personu dzīvesvietā un pieguļošajās telpās, kā arī noliktavas telpās.

Kopumā tika izņemti aptuveni 11 000 litru nelegālas izcelsmes alkoholisko dzērienu, 600 litri dīzeļdegvielas, 60 vienības tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes nodokļa markām, kā arī tabakas ražošanas līnija.

Aizturētajām personām tika piemērots aizdomās turēto personu statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Aizturētās personas iepriekš nav nonākušas policijas redzeslokā.

Šobrīd visos iepriekšminētajos kriminālprocesos tiek veiktas aktīvas izmeklēšanas darbības, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus, iegūtu un nostiprināt pierādījumus, kā rezultātā pēcāk kriminālprocesus nodotu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

VP arī aicina, ja jūsu rīcībā ir informācija par personām un faktiem saistībā ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu un alkohola apriti, par to informēt VP, rakstot uz e-pasta adresi: krpp3b1n@riga.vp.gov.lv. Anonimitāte tiek garantēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!