Foto: Pašvaldības policija

Sestdien Rīgas pašvaldības policija (RPP) pārbaudījusi 37 zemledus makšķerniekus un secinājusi, ka pārsvarā visi bļitkotāji noteikumus ievēro, informē RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki zemledus makšķerēšanas sezonā apseko populārākās ūdenstilpes. Policisti pārbauda gan tās vietas, kur pašlaik atļauts atrasties uz ledus, gan vietas, kur spēkā ir liegums.

Sestdien viens makšķernieks atradies uz ledus vietā, kur tas nav atļauts, taču, ņemot vērā, ka ledus attiecīgajā vietā bijis pietiekami biezs, viņam noformēts profilaktisko pārrunu protokols. Vēl diviem makšķerniekiem konstatēti pārkāpumi, kas nav saistīti ar makšķerēšanu, proti, dzīvošana bez deklarētās dzīvesvietas. Arī par to noformēti protokoli.

Policija atgādina, ka daudzviet Rīgā joprojām ir spēkā liegums atrasties uz ledus. Tāpat policija atgādina, ka arī tajās vietās, kur zemledus makšķerēšana ir atļauta, ir jābūt uzmanīgam, jo atsevišķās zonās ledus var būt plānāks zemūdens straumju dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!