Foto: Valsts policija
Rīgā, stacijā "Šķirotava", kravas vilciena vagonā starp baļķiem dzelzceļa darbinieks uzgājis cigaretes bez Latvijas akcīzes markām, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

24. maija rītā, Rīgā, stacijā "Šķirotava", kur tiek šķiroti vagoni, dzelzceļa darbinieks, veicot apgaitu, vienā no kravas vilciena vagoniem starp baļķiem uzgāja cigaretes. Dzelzceļa darbinieks uz notikuma vietu izsauca Valsts policiju.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti, kuri, veicot notikuma vietas apskati, izņēma 119 200 cigarešu. Daļa cigarešu bloku bija iekrituši starp baļķiem un tos uzreiz bez speciāla aprīkojuma nebija iespējams izņemt. Krava tika nogādāta atmuitošanas zonā, kur tika izņemti vēl 19 140 cigarešu bez Latvijas akcīzes markām. Kopā no diviem vagoniem izņemts 138 340 nelegālo cigarešu.

Nelegālās cigaretes ražotas kravas vilciena maršruta sākumpunktā Baltkrievijā, bet konkrētajam kravas vilcienam bija pieturvietas arī Latvijā.

25. maijā policijā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 19. nodaļas – par noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā.

Šobrīd notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu personas, kas saistītas ar nelegālo cigarešu uzpirkšanu, glabāšanu un piegādāšanu.

Pēc procesuālo darbību veikšanas atsavinātās cigaretes tiks nodotas Valsts ieņēmumu dienestam, un tiks lemts par to iznīcināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!